Dental Junior

Odvzemna mesta - donorski centri

Celice so uporabne le, če jih odvzame registriran zobozdravnik, s čimer je vsak zobek evidentiran z vso ustrezno dokumentacijo in ima zagotovljeno sledljivost (kje se nahaja). V primeru, da zobka ne odvzame zobozdravnik, pa zakonsko predpisana sledljivost ni zagotovljena, s čimer je uporabnost zobka vprašljiva. Zobke vaših otrok odvzamejo izučeni zobozdravniki z licenco za donorski center, kar pomeni, da bo zobek odstranjen z vso skrbnostjo in na tak način, da celice ohranijo največ svoje vitalnosti.

Sodelujemo z najboljšimi zobozdravstvenimi ustanovami, registriranimi pri Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke, ki opravljajo dejavnost pridobivanja (odvzem) celic in tkiv za potrebe zdravljenja s presaditvijo, skladno s slovensko zakonodajo.

Simed, Ljubljana

SIMED Zobozdravstvo in zdravstvo, d.o.o.

Finžgarjeva ulica 4, Ljubljana

1000 Ljubljana

Telefon: 01 5400 200

E-mail: info@simed.si

Babit, Ljubljana

Babit d.o.o., zobozdravstveni center

Kolezijska 25

1000 Ljubljana

Telefon: 01 283 61 70

E-mail: info@babit.si

Prednosti strokovne odstranitve zobka

Zagotovljena sledljivost

Celice so uporabne le, če jih odvzame registriran zobozdravnik, s čimer je zobek evidentiran z vso ustrezno dokumentacijo in ima zagotovljeno sledljivost.

Žive celice

Če zobek odvzame zobozdravnik kmalu po tem, ko se zobek začne majati, le- ta v sebi vsebuje še veliko matičnih celic. Kadar zobek odpade sam, je pulpa že mrtva in celice niso uporabne.

Hitro in brez bolečin

Odstranitev zobka poteka brez bolečin in zelo hitro.