Dental Junior

Enostaven postopek

Postopek odstranitve zobka je popolnoma enostaven. Izpolnite prijavo, in ko dobite paket, se dogovorite z izbranim donorskim centrom za termin odvzema. S paketom greste do izbranega donorskega centra, kjer bodo poskrbeli za vse. Po odvzemu nas pokličete in naš kurir bo prevzel paket.

1

Prijava

Prijavite se preko obrazca in pošljite podpisano pogodbo. Po plačilu 350 € pristopnih obveznosti dobite na dom paket za odvzem.
Začnete tukaj >

2

Prejem paketa

Ko prejmete paket za odvzem zobka, ga shranite na sobni temperaturi, zaščitenega pred sončno svetlobo. Tako bo pripravljen, da ga vzamete s seboj, ko boste šli do zobozdravnika.

3

Zobek se maje

Ko se zobek začne majati, takoj pokličite izbranega zobozdravnika s seznama donorskih centrov v Sloveniji, in se dogovorite za odvzem.
Seznam donorskih centrov >

4

Odvzem brez bolečin

Vsi naši zobozdravniki so licencirani in usposobljeni ter poskrbijo za nebolečo odstranitev zobka. Dlesen namažejo s protibolečinskim sredstvom in hitro odstranijo zobek.

5

Odvzem krvi

Po odvzemu mlečnega zobka je potrebno še odvzeti otrokovo krvi, ki se pozneje v laboratoriju testira po standardih za prenosljive bolezni.

6

Klic

Takoj po odvzemu zobka nas pokličite in naš kurir bo pohitel k vam in prevzel paket. Naš kurir takoj dostavi zobek v laboratorij, kjer pripravimo zobno pulpo na zamrzovanje in jo zamrznemo.

7

Dostava v Biobanko

Naš kurir dostavi paket v Biobanko, kjer opravimo vse potrebne teste in izvedemo postopek shranjevanja. Vsak vzorec skrbno preverimo in v primeru, da zobna pulpa ni primerna za hrambo, vam brezplačno zamrznemo še en zobek. O uspešni hrambi vas pisno obvestimo v roku 6 tednov po odvzemu zobka, po pošti pa prejmete certifikat.

Kako poteka odvzem zobka?

Za odvzem zobka sodelujemo z najboljšimi slovenskimi zobozdravniki, ki imajo veliko izkušenj z mlečnimi zobki. Postopek odvzema je v primeru mlečnih zobkov skoraj neboleč.

1

Lokalna anestezija

Področje okoli zoba se premaže z anestetičnim gelom. Po omrtvičenju sluznice se neboleče vbrizga še lokalni anestetik.

2

Odvzem zoba

Zob in okoliška dlesen je sedaj neobčutljiva. V primeru mlečnega zobka odstranitev traja le kratek čas, saj je zob navadno že majav.

3

Shranjevanje zoba za transport

Zob se takoj vstavi v ohranitveni medij, in je tako pripravljen na prevzem in prevoz do laboratorija.

Se dobimo na kavi?

Vse, ki bi o shranjevanju mlečnih zobkov in matičnih celicah želeli izvedeti več, ter bi se radi poleg tega prepričali, kje so shranjene neprecenljive celice vašega otroka, vabimo, da se oglasite pri nas v Biobanki na brezplačnem osebnem svetovanju. Na vaša vprašanja bomo odgovarjali vsak delavnik po predhodnem naročilu.

Prosimo vpišite ime.
Prosimo vpišite email.
Prosimo vpišite telefon.
Prosimo vpišite sporočilo.