Dental Junior

Nuša Drašček

Ko sva z možem potrdila »sume« o nosečnosti, sva bila izjemno vesela in sva seveda takoj začela razmišljati o prihajajočem družinskem članu. Neizogibno pridejo zraven tudi različne skrbi in glede na to, da tveganje različnih, tudi izjemno hudih bolezni praktično vsako leto narašča, sva začela razmišljati tudi o možnih ukrepih, ki bi najinemu otroku v dani situaciji lahko bili v pomoč.

Shraniti popkovnično kri in s tem Luku omogočiti zdravo zalogo matičnih celic se nama je zdela odlična ideja, saj mu lahko na ta način nudiva dobro možnost ozdravitve v primeru nekaterih bolezni. Zdravljenje z matičnimi celicami je zelo napredovalo in ne predstavljava si, da ne bi izkoristila te možnosti, potem pa bi sin potreboval prav to.

Shranjevanje v zasebni banki ima določene prednosti v primerjavi z javnimi bankami, zato sva se odločila za Biobanko popkovnične krvi – na njihovi spletni strani sva tudi dobila ogromno koristnih informacij in odgovore na nekatera vprašanja. Starši smo pač taki – kjer se da, se trudimo zavarovati svojega otroka in čeprav srčno upava, da Luka celic nikoli ne bo potreboval, se vseeno bolje počutiva vedoč, da so mu na voljo.